عادت ماهانه 3
يكي از دانشمندان مشغول آزمايش روي داروي پيشنهاد شده براي تسكين درد هاي قبل از عادت ماهانه بود . او متوجه گرديد كه داروي پيشنهادي در هنگام عادت ماهانه اثري ندارد، ولي در صورتيكه قبل از شروع عادت ماهانه مصرف شود بسيار مؤثر خواهد بود و موجب ميشود آب اضافي آزاد گردد و تنش تسكين يابد .
اين دارو يك داروي ضد حساسيت ( آنتي هيستامينيك ) بود كه موجب ميشد بازتاب آلرژي زا را تخفيف دهد و بعلت دارا بودن مواد تسكين دهنده بيمار از بعضي از عوارض خلاص شود . اين طرز مداوا در مواقعيكه آب اضافي اساس ناراحتي باشد بسيار مؤثر خواهد بود و پزشكان در معالجه بيماران خود از اين روش استفاده ميكنند .
در اين خلال محقق ديگري در كالج نيويورك متوجه شد غش كردن ، خستگي ، عصبانيت شديد ، و اشتياق فراوان به شيريني در مواقع عادت ماهانه زنان خيلي شبيه به عوارض ناشي از بيماري ديابت است كه بيمار بيش از اندازه انسولين تزريق نموده باشد . لذا اين سؤال براي او ايجاد گرديد كه آيا درعادت ماهانه هم همين علت باعث اين عوارض ميگردد يا خير ؟ آزمايشي كه در اين مورد انجام داد تأكيد بر اين امر بود يعني آزمايش خون دوران عادت ماهانه نشان داد كه قند خون بمقدار قابل ملاحظه اي پائين ميافتد.
اين محقق داروئي تهيه كرد كه از چندين ماده تكشيل شده بود و موجب ميگرديد كه نه تنها يك عارضه ماهانه را از بين بيرد بلكه بر عوارض مختلف ناشي از عادت ماهانه نيز مؤثر بود .
داروي تهيه شده عبارت بود از كلورايد آمونيوم ، براي دفع آب اضافي ، داروي مسكن براي تسكين تنش، كافئين براي از بين بردن بي حالي و افسردگي ، ويتامين ب كمپلكس براي اثر تقويت كننده آن و رژيم مخصوص غذائي شامل پروتئين فراوان براي مقابله با پائين افتادن قند خون . او اين رژيم را توأم با كاهش مصرف نمك طعام تجويز نمود كه بايد ده روز قبل از شروع عادت ماهانه بكار برده شود .
اين محقق داروي مزبور را روي تعداد بيشتري از زنان مقيم ندامتگاه نيويورك آزمايش نمود . تعداد 249 نفر از زنان داوطلب آزمايش شدند. اين عده را به چند گروه مساوي تقسيم كرد . به يك گروه غذاي معمولي زندان را داد . به گروه ديگر بين هر غذا شير و پنير سه بار در روز داد . به نيمي از گروه قرص حقيقي ميداد و به نيمي ديگر قرص هاي ساختگي ميداد كه داراي هيچ نوع ماده داروئي نبود .
پيشرفت رفتاري گروه هاي مزبور را مورد دقت و بررسي قرار داد . در مدت سه ماه دوره آزمايش سرپيچي قابل ملاحظه اي از مقررات زندان در بين اعضاي گروه مورد آزمايش مشاهده نشد و در اين مدت هيچگونه نيازي به استفاده از سلول انفرادي بوجود نيامد . نتيجه نهائي در مورد هر گروه همانظور كه انتظار ميرفت پيشرفت هايي به شرح زير بود :
قرص ساختگي + غذاي معمولي زندان = 15 درصد
قرص ساختگي + غذاي مخصوص = 39 درصد
قرص حقيقي + غذاي معمولي زندان = 61 درصد
قرص حقيقي + غذاي مخصوص = 79 درصد
در اين بررسي ملاحظه شد كه حتي قرص هاي ساختگي مقداري از تنش ها را تسكين داده بود و اين امر مؤيد اين بود كه در بعضي از زنان بيشتر ناراحتي هاي دوره عادت ماهانه هيجاني است و ميتوان آنرا بوسيله روانشناسي تسكين داد. مرد خانواده با دانستن اين حقايق ميتواند احتياط هاي لازم را در اينگونه مواقع بنمايد و از خيلي از بحرانهاي خانوادگي جلوگيري بعمل آورد.
تحقيقات بعدي توسط محققان انگليسي نشان داد كه در بعضي از زنان تنش هاي قبل از عادت ماهانه نتيجه اختلالاتي در تعادل هرموني آنان ميباشد. البته اين يك كشف تازه نبود چون عادت ماهانه موقعي اتفاق مي افتد كه زن حامله نشده است ، در حاليكه هرمونهاي او تخمدان ها و حالب را براي حاملگي آماده نموده است . با توجه بمراتب هرمون درماني نيز به داروهائيكه قبلاً توسط محققان امريگائي تهيه شده بود اضافه گرديد و در خيلي از موارد نتايج درخشاني حاصل گرديد.
بد ترين چيزي كه ميتوان گفت در عادت ماهانه وجود دارد اين است كه اين امر مرتب در هر ماه مزاحم زنان ميشود . در هر صورت مادران بايد دختران خود را قبل از تكليف شدن با اين امر آشنا نمايند و اطلاعات علمي لازم را در اختيار آنان بگذارند تا دختران با شنيده هاي خرافي دچار عوارض ناگوار روحي و هيجاني عادت ماهانه نگردند .