جوش هاي غرور – مزاحم اسرار آميز جواني
Paul De Kruif
گرچه جوش هاي غرور بعد از مرحله بلوغ از بين خواهند رفت ، ولي نتيجه آن اغلب ناراحت كننده است . عجيب اين است كه وقتي پسران و دختران چهره خود را سرمايه خود ميپندارند ، طبعاً جوش غرور موجبات ناراحتي آنان را در اجتماع فراهم ميآورد ، اعتماد بنفس آنان را زايل ميكند و موجب ميشود كه جوان درخود احساس زشتي كرده از مصاحبت با جنس مخالف دوري كند .
اين جوشها بعد از اينكه فروكش كردند ممكن است اثراتي را نه تنها در صورت شخص باقي بگذارند بلكه اثراتي روي شخصيت شخص نيز باقي گذارد. بدينترتيب كه جوان داراي جوش غرور چون در خود احساس نقص ميكند رفته رفته گوشه گير ميشود و به تنهائي خو ميكند . با توجه باينكه اين احساس ميليون ها جوان را زجر ميدهد بايد فكري كرد و نگذاشت اين جزئيات اثر سوئي روي شخصيت آنان بگذارد . دانش امروزه ميتواند تا نود درصد شعله آتش جوش غرور را خاموش كند .
جوش غرور نه تنها مسئله پيچيده اي است بلكه از نظر شيميائي يك عمل پيچيده تر در عمق پوست بدن ميباشد. اين جوش ها در اثر تغييرات شيميائي دروني در بحراني ترين زمان عمر يك انسان بوقوع ميپيوندد، اختلالي كه دامنه آن بقدري گسترده است كه فقط تعداد كمي از افراد ميتوانند از آثرات آن در امان باشند .
افزايش فراوان هرمون جنسي در خون هنگام بلوغ معمولاً دليل اين ناراحتي پوستي است . اين افزايش موقت ترشح هرمون موجب ميگردد كه غدد چربي چسبيده به پيازهاي مو مخصوصاً در نواحي صورت ، سينه و پشت بيش از حد فعال شده و ترشحات آنها زياد گردد.
چربي زياد مخلوط شده با فضولات پوستي ، در سطح پوست خشك ميگردد و خلل و فرج پوست را برآمده كرده نقطه هاي سياهرنگي را تشكيل ميدهند كه اولين نشانه جوش غرور است و اينها بعداً سرخ رنگ ميگردند . در زير اين نقاط سياهرنگ چربي هاي ترشح شده در قسمتي كه مو از پوست بدن خارج ميشود جمع گرديده و منافذ را مسدود مينمايند ، مواد شيميائي كه در اثر اين انسداد نميتوانند خارج گردند موجب تحريك غدد زير پوست گرديده و ميكريهائيكه در حالت عادي زيان بخش نيستند موجب عفونت ميگردند .
اين عفونت ها موجب پيدايش جوش و برآمدگي هاي كوچك در روي پوست ميگردد. در جوانانيكه غدد چربي پوست آنان حساس است موجب جوش هاي غرور غير عادي گرديده و پوست چهره آنان ناهموار ميشود .
اولين عملي كه شخص مبتلا به جوش هاي غرور غير عادي بايد انجام دهد اين است كه بداند چگونه صورتش را شستشو دهد . شستشوي سريع و با كمي آب كافي نيست . بايد آب ولرم و كف صابون را به يك پارچه كتاني آغشته كرد و با آن صورت را بخوبي ماساژ داد و اين عمل بايد چندين بار در روز تكرار شود و بعد از هر شستشو از لوسيون خشك كننده استفاده كرد. اين شستشوي منظم موجب نرم شدن نقطه هاي سياهرنگ ميگردد و چربي انباشته از بين ميرود و پوسته روي منافذ كنده شده منافذ باز ميشوند .
قدم بعدي كه اين جوانان بايد انجام دهند حتي آسان تر از مرحله قبل است و آن اين است كه هنگاميكه در جلو آينه ايستاده اند به جوش هاي صورتشان ور نروند و بكمك آلاتي از قبيل سنجاق و غيره سعي ننمايند آن نقطه هاي سياهرنگ را در آورند و موجبات عفونت هاي بعدي شوند و اكيداً از اقدام به اين عمل خطرناك خودداري نمايند . در صورتيكه اين جوشها موجب اذيت و ازار ميگردد بهتر است براي رهائي از آن به پزشك متخصص پوست مراجعه نمايند .
با وجود اينكه ممكن است معالجه موثر واقع شود ولي باز هم امكان دارد در اثر بعضي عوامل جوش هاي غرور دوباره عود نمايند . اين عود كردن اسرار آميز بعضي اوقات بعلت وجود « يد » در غذا هاي مصرفي از قبيل غذا هاي دريائي ، ماهي صدف و بروميد هاي موجود در داروهاي مسكن سرفه است . شكلات ممكن است موجب ظهور مجدد جوش غرور گردد . همين امر ممكن است در اثر مصرف زياد شيريني و يا چربي نيز اتفاق افتد .
ممكن است كه ابتلاي اين جوش ها بصورت دائمي باشد كه ارتباطي به هرمونها نداشته بلكه در اثر اختلالهاي شيميائي تمام بدن ايجاد شده باشد . جوش هاي غرور دائمي اغلب با معالجه سينوس هاي عفوني ، عفونت هاي بيني و عفونتهاي لثه هاي دندان ها رفع ميگردد . يك رژيمي كه عبارت از خواب و استراحت كافي و ورزش در هواي آزاد و غذاي معتدل باشد ممكن است در بهبود سريع تر جوش هاي غرور تأثير داشته باشد . بطور كلي بنظر ميرسد يك بدن سالم پوست بدن شفافي هم داشته باشد .
ادامه دارد