ويتامين ها كليد سلامت
Paul De Kruif
با كشف ساخت ويتامين ها بطور مصنوعي ( سنتز) علم جديد درخشاني در امور تغذيه بوجود آمد بطوريكه ديگر با اين كشف دوران كهولت را نبايد دوره عدم تحرك و فعاليت دانست . امروزه مواد شيميائي مختلف بوجود آمده است كه اميد به زندگي پر تحرك و سودمند را نويد ميدهد.
اكنون ما اين را ميدانيم كه براي اينكه بتوانيم ضعف پيري را بتأخير بيندازيم بايد قبل از اينكه بسن پيري برسيم اقدام لازم را جهت پيشگيري عواقب آن انجام دهيم . عوارض پيري حتي در سنين بيست تا سي سال نيز به نحوي تظاهر مينمايد .
دانشمندان علم تغذيه حقايق جالبي را كشف نموده اند : گرچه اين درست كه ما آنچه ميخوريم هستيم و آنچه ميخوريم هرچند كه ظاهراً بقدركفايت نباشد ممكن است معنايش براي خيلي از ما پيري زود رس باشد ، ولي با استفاده از مواد شيميائي كه در حال حاضر در دسترس ميباشد ممكن است از اين پيري زود رس جلوگيري بعمل آورد. كليد اين امر ويتامين هاي مصنوعي است . نمونه هائي در زير براي اطلاع آورده ميشود :
صنعتگري با وجود اينكه خوب غذا ميخورد ، احساس ضعف و پيري ميگرد و ظاهراً نيز بيشتر از سنش بنظر ميرسيد ، از درد فلج كننده اعصاب دائم شكايت داشت . تزريق وينامين « ب » تيامين وحشت او را از بين برد و نيروي خود را باز يافت . يك زن ميان سال را بعلت ضعف پيري و ناتواني نزديك بود راهي خانه سالمندان كنند تزريق نوع ديگري از نياسين موجب شد كه او به سرعت نيروي از دست رفته را بازيابد .
استاد دانشگاهي ميدانست چه بخورد و خوب به تغذيه خود ميرسيد معهذا ضعف چشم و تورم آن او را تهديد به كوري ميكرد . باز هم يك نوع ويتامين « ب » بنام ريبوفلاوين موجب گرديد كه او ديد چشمانش را باز يابد و از سلامت برخوردار شود . اين بيماران بهبودي خود را علاوه بر استفاده از وينامين ها با خوردن غذا هاي مقوي بدست آوردند . ولي بايد ديد اصلاً چرا وينامين اضافي لازم است ؟ ويتامين هاي مصنوعي مانند ويتامين هاي موجود طبيعي در غذا ميباشند ، پس چرا ما نياز به وينامين اضافي داريم ؟
درمان هاي انجام شده اعجاب آور پاسخ اين سئوال را ميدهند . غذا ها ممكن است كه داراي ويتامين بمقدار كافي باشند ولي بعضي از افراد بعلت وضع شيميائي دروني شان خيلي بيشتر از ديگران احتياج به ويتامين دارند .
با افزايش سن احتياج ما به ويتامين ها بيشتر ميگردد. بدن ما در سنين بالا نميتواند ويتامين موجود در غذا را بخوبي جذب نمايد و يا اينكه استفاده بهينه از آنها نمايند ، بنابراين غذائي كه ممكن است از لحاظ ويتامين براي فردي كامل و كافي باشد براي فرد ديگري كفايت نكند .
اما كمبود نهفته ويتامين بندرت فقط براي يك نوع از اين ويتامين ها است . دكتر تام دي . ساپيز و همكارانش در يك تحقيق بيست ساله حماسه مانند تعداد 5700 بيمار را در آلاباما تحت تحقيق و بررسي قرار دادند . از ميان اين عده تعداد 893 نفر بقدري ضعيف بودند كه چندين سال دست از تمام فعاليت ها برداشته و كاملاً از كار افتاده بودند . آنها نه مبتلا به سل بودند و نه بيماري قلبي داشتند و هيچ علامت و نشانه اي از بيماري هاي شناخته شده در آنها وجود نداشت . از آنها معاينات و آزمايش هاي مختلف بعمل آمد باز هم بيماري آنها ناشناخته باقي مانده بود . اين بيماران شكايتي كه داشتند در حجاب عوارض بيماري گوارشي ، عصبي و روحي بود . همه از لحاظ جسمي و روحي در وضع بسيار نا مطلوبي بودند . در سن سي سالگي تا سن هاي بالا تر همه پير بنظر ميرسيدند .
وجه اشتراگ آنها در يك چيز بود و آنهم عدم تغذيه كافي و كمبود چندين ويتامين مختلف بود . اين امر با از بين رفتن عوارض بيماران با بكار بردن ويتامين هاي مختلف مشخص شد كه بيماران مذكور به بيماري ديگري جز كمبود ويتامين مبتلا نبودند.
بعد از كشف اين موضوع تيم اسپايز موفق شد كه تمام آن عده 893 نفري را با روش مذكور بكلي درمان نمايد . بدين معنا كه آنها را در تحت رژيم غذائي داراي پروتئين زياد ، ويتامين هاي طبيعي و مواد معدني قرار دادند و علاوه بر آن مقادير زيادي ويتامين هاي مصنوعي به آنها خورانده شد . در غذاي روزانه آنها گرد مخمر آبجو و عصاره جگر نيز منظور گرديد تا مواديكه هنوز كشف نشده به بدن آنها برسد . اين آزمايش ناهمواري براي علم جديد بود و ظاهراً براي افراد آنچنان عليل نادرست مينمود .
با اين تجربه متخصصان امور تغذيه برنده شدند . تمام بيماران تحت معالجه آنها به سر كار هاي عادي خود برگشتند ، در ميان آنان معدن چيان ، كارگران كشتي سازي ، كشاورزان وجود داشتند . در بين آنها چهل و يك نفر مرد جوان بودند كه مبتلا به پيري زود رس شده بودند و كاملاً عليل شده بودند ، ولي پس از درمان بقدري نيرومند شدند كه توانستند در ارتش كه يكي از خصوصيات آن كارهاي زياد سخت و سنگين است مورد قبول واقع شوند . اكثر اين افراد زماني به كلينيك تغذيه آورده شده بودند كه پزشكان ديگر آنها را جواب كرده بودند .
نتيجه مشابه توسط پزشكان انگليسي در مورد گروهي از بيماران ساكن در ليورپول و بيرمنگام حاصل گرديد. نجات آنان خيلي از پزشكان را اميداوار كرد و نيرومندي تازه اين بيماران به آنان ثابت كرد كه پيري زود رس را ميتوان معالجه نمود و جواني را باز يافت .
تقريباً نيم قرن پيش گروهي از دانشمندان تحت رهبري اسپاس شروع به بررسي بي و سر وصدا بمنظور تأثير غذاي زير استاندارد روي سلامت 1000 كودك منطقه را نمودند . آنها متوجه شدند كه غذاي اين كودكان يك چيز مشترك داشت : غذا ها داراي كربوهيدرات ( مانند نان ) و چربي ، پروتئين كم ( مثل گوشت و تخم مرغ ) بود . گروه علاوه بر غذاي مذكور يك غذاي ضميمه ارزان ولي خوشمزه را نيز مورد بررسي قرار دادند .
به غذاي تعدادي از اين كودكان محروم ، تحت مراقبت بسيار دقيق يكصد و هفتاد گرم شير بدون چربي خشك كه در دويست و هشتاد گرم آب حل شده بود و برابر دو ليتر شير معمولي بود اضافه نمودند . نتيجه بسيار رضايت بخش بود . رشد اين كودكان بطرز قابل توجهي افزايش حاصل كرد . نيروي آنها زياد تر شد . آنهائيكه در مدرسه شاگرد خوبي نبودند مقدار قابل توجهي در درسهاي خود پيشرفت كرده بودند .
ادامه دارد