شگفتيهاي بدن انسان - 85
معجره عضلات ( قسمت دوم )

ما ميتوانيم كاري كنيم كه ماهيچه ها بتوانند كارشان را بخوبي ادامه دهند. اول اينكه بايد بخوبي تغذيه شوند ، غذاي متوسط داراي تمام پروئين هاي لازم ميباشد كه براي ترميم عضلات لازم است، همچنين اين غذا بايد تمام كربوهيدراتها را كه براي سوخت ماهيچه لازم است شامل باشد . عضلات ممكن است بعلت عدم تحرك ضعيف شوند ، نمونه بارز آن در بيماراني مشاهده ميشود كه غذاي كامل را در بيمارستان ميخورند ولي هنگاميكه بيمارستان را ترك ميكنند نميتوانند به آساني راه روند . علت اين امر آن است كه غذاي ماهيچه ها بوسيله هزاران كيلومتر رگهاي موئين كه خون را بگردش در ميآورند تأ مين ميشود و مواد زائد را با خود ميبرند . در افراد بالغي كه فاقد تحرك لازم هستند اين مويرگها مسدود ميشوند . تنها ورزش و تحرك اين مويرگها را باز نگهميدارد كه غذاي لازم را به ماهيچه برسانند .
اغلب وقتي ماهيچه را براي كاري سريع و پيوسته بكار ميگيريم زود خستگي در آن محسوس ميشود . زن خانه داري كه در انجام كارهاي خانه اش عجله بخرج ميدهد نزديك ظهر خسته و كوفته ميشود در حاليكه خواهر همين خانم كارهايش را با آرامش و بدون عجله و شتاب انجام ميدهد در پايان كارش سرحال و انرژي لازم را براي كارهاي ديگرش دارد . آزمايش دليل اين امر را روشن كرده است . در يكي از افراد مورد آزمايش كه در هر دقيقه 140 قدم برميداشت تدريجاً سرعت به 280 قدم در دقيقه افزايش داده شد . با دو برابر كردن سرعت قدمها نياز اكسيژن ماهيچه ها به هشت برابر رسيد ! تمام كار ها و فعاليت هاي ما بايد بطوري تنظيم گردد كه حد اكثر استفاده را از عضلات خود در طي روز از آنها ببريم .
عضلات هم مانند تمام اعضاي ديگر بدن نياز به استراحت دارند . ميليونها افراد در سرتاسر گيتي عادت به هشت ساعت خوابيدن سنتي دارند ، ولي موقع بيدار شدن از خواب خسته و كسل بنظر ميرسند . دليلي كه بنظر ميرسد بيشتر قانع كننده باشد اين است كه : تعدادي از ماهيجه ها در تمام مدت خواب تحت فشار و ناراحتي بوده اند و همين امر موجب گرديده كه تمام بدن را خسته كند . بهترين راه براي جلوگيري از اين پديده اين است كه سعي شود به آرامي در رختخواب بخوابيم و پاها را درازكنيم و دستهايمان را هم به پهلو بگذاريم . دسته اي از ماهيچه ها را منقبض كنيد و بطور ارادي آنها را آزاد كنيد .
فشار زياد به ماهيچه ها و يا ضعف زياد آنها گاهي نياز به حمايت و مراقبت اضافي دارد . اين امر بيشتر در مورد عضلات پشت مصداق دارد كه عمل عمده آنها اين است كه بدن را راست نگهدارند . بيشتر كمر درد ها مربوط به ضعف اين عضلات است . هر پزشكي روش مخصوص بخود را براي ورزش و تقويت عضلات پشت دارد . ولي تا موقعيكه ورزش هاي لازم بتوانند عضلات را تقويت نمايند گاهي مراقبت هاي ديگري علاوه بر ورزشي كه انجام ميشود لازم است . معمولاً كمر بند كليه براي اين امر كفايت ميكند .
البته بهتر است كه علاج واقعه را قبل از وقوع نمائيم تا نيازي به مراقبت هاي ويژه براي رفع ضعف عضلات پشت نباشد . چون در حقيقت اين خود ما هستيم كه موجب تقويت يا ضعف عضلات ميشويم لذا بايد در رفع آن خودمان كوشا باشيم .

ادامه دارد
نظرات (0)

Post a Comment

منو
لیست دوستان
امکانات
لینکها در صفحه جدید
تشکر


کليه حقوق محفوظ است