شگفتيهاي بدن انسان – 66
ادامه از قبل
كالج سلطنتي پزشگان انگليس يك قسمت كامل از گزارش را به فرضيه هاي پيشرفته كسانيكه در مورد ارتباط علت و معلول ترديد دارند تخصيص داده است .
در مورد آلودگي هوا كه اغلب هواداران دخانيات سعي مينمايند كه عامل اصلي سرطان را مربوط به آن بدانند نظر چيست؟ در گزارش مورد بحث آمار تهيه شده بر مبناي بررسي هاي بعمل آمده در شهر ها و دهات و قصبات و حتي كشور هائي كه اصلاً آلودگي هوا در آنجا وجود ندارد ميباشد .
مثلاً در كشور فنلاند كه دومين كشور از نظر تلفات افراد در اثر سرطان در اروپا ميباشد آلودگي هوا بسيار كم ميباشد ولي در آنجا آلودگي افراد به دخانيات بسيار زياد است . در نتيجه ثابت شده است كه استعمال دخاانيات از نظر مبتلا كردن فرد به سرطان بسيار مهمتر از آلودگي هوا است . علاوه بر اين واضح است كه در هر سطحي از آلودگي هوا معتادين به سيگار در خطر ابتلا به سرطان ميباشند و هر قدر مصرف سيگار بيشتر گردد اين خطر نيز بيشتر ميگردد. و حتي در دور ترين قصباتي كه آلودگي هوا تقريباً صفر است كسانيكه سيگار زياد ميكشند پانزده تا بيست بار بيشتر از كسانيكه سيگار نمي كشند مبتلا به سرطان شده اند .
بيماران مبتلا به برونشيت ، زخم اثني عشر و ميتلايان به امراض عروق و قلب را بايد تشويق كرد كه سيگار كشيدن را ترك نمايند . حتي سرفه هاي يك فرد سيگاري ممكن است كه علامت خطري باشد كه آن فرد بايد سيگار كشيدن را ترك نمايد .
گزارش مذكور حاكي است كه نسبت پزشگانيكه آلوده به سيگار كشيدن نيستند در سالهاي اخير دو برابر گرديده است يعني از 24 در صد به 50 درصد رسيده است و اين تغييرات از سال 1951 تا سال 1961 انجام گرفته است . پزشگانيكه معتاد به سيگار هستند بايد مانند افراد ديگر باين حقيقت بينديشند كه آيا خطراتيكه اين امر در بر دارد به لذتيكه ظاهراً از كشيدن سيگار برده ميشود حقيقتاً مي چربد و تصميم خود را اتخاذ نمايند. از طرفي پزشكي كه خودش معتاد به سيگار است اثر آموزشي اجتماع را در مورد ترك سيگار كاهش ميدهد و طبعاً وقتيكه پزشگي خود سيگار ميكشد چگونه ميتواند به بيماران خود در مورد مضار سيگار صحبت كند و آنان را ترغيب به ترك سيگار نمايد به عبارت ديگر « رطب خورده منع رطب چون كند ؟»
گزارش كالج سلطنتي پزشگان انگليس اولين تجزيه و تحليل در مورد امور بهداشتي استعمال دخانيات نبوده است ، اما احتمالاً بهترين گزارش درستي بوده ك متكي بر بيش از 200 تأييد منابع علمي بوده و بطوري نوشته شده بود كه قابل درك عامه بود. ( با وجود اينكه در موقع چاپ بسيار خلاصه شده بود نشريه استعمال دخانيات و بهزيستي بمحض انتشار بيش از 15000 جلد بفروش رفت و خيلي زود كمياب شد و يكي از پر فروش ترين نشريه ها بوده است .)
نشريه استعمال دخانيات و بهزيستي اولين گزارشي است كه برنامه مرتبي را براي اقدامات احتياطي اشخاص و دولت ارائه داده است . تعدادي از توصيه هائي كه در اين گزارش شده است در زير ذكر ميگردد:
· هرچه بيشتر بايد اذهان عمومي را روشن كرد ، مخصوصاً در مورد دانش آموزان ، در مورد ارتباط با خطرات استعمال دخانيات . توضيح آنكه مركز آموزشي بهزيستي در انگلستان در سال 60-1959 كمتر از 5000 پوند براي آموزش عامه صرف كرده در حاليكه توليد كنندگان دخانيات بالغ بر 38 ميليون پوند صرف تبليغات براي مصرف سيگار نموده اند . آموزشهائي از قبيل سيگار با فيلتر، ته سيگار بلند تر ، برتري پيپ و سيگار برگ بر سيگار براي آنهائيكه سخت معتاد به سيگار هستند نافع واقع ميشود .
· سخت گيري بيشتر براي فروش سيگار به كودكان . منع بيشتر در مورد سيگار كشيدن در اماكن عمومي.
· افزايش ماليات روي سيگار .
· از آنجائيكه فيلتر ها از نظر كيفيت تفاوت دارند بهتر خواهد بود كه فيلتر هائيكه كارخانجات توليد مينمايند قبلاً توسط مقامات صلاحيت دار مورد آزمايش قرار گيرد و نتيجه آزمايش را روي بسته سيگار ذكر نمايند .
گزارش كالج سلطنتي پزشگان فوراً در مجلس مطرح شد و وزير بهزيستي وقت انگلستان به مجلس عوام گزارشي بشرح زير داد : « دولت بطور قطع قبول دارد كه اين گزارش ارتباط سيگار كشيدن را با سرطان بطور قانع كننده و بدون هيچگونه ابهامي نشان داده است كه در جامعه استعمال دخانيات براي سلامت تا چه حد زيانبار است . و گزارش كالج در هيئت دولت تحت بررسي ميباشد و نتجه گزارش خواهد گرديد.»
در ژانويه 1964 دولت آمريكا نيز گزارشي را در مورد ارتباط سيگار با سرطان ريه و امراض ديگر منتشر ساخت. اين گزارش با ذكر جزئيات بيشتري مطالب عنوان شده در گزارش كالج سلطنتي پزشگان انگلستان را مورد تأييد قرار داد .